Saturday, 2 October 2010

Packade till Vansinne

Jag var i den legala droghandeln igår fd apoteket, och köpte ny resetandborste till en kostnad av 25 riksdaler. Den är tvådelad och borstdelen ligger skyddad inuti fodralet, fodralet blir således en förlängning av borstskaftet när man sätter ihop den. Ni har sett dem förut och i olika men likartade modeller.
Jag bedömmer den som väl förpackad, möjligen kunde en pappersremsa på utsidan signalera "obruten förpackning", men nej, nej. Denna lilla tandborstmanik är förpackad till vansinne, med både kartong och plast och som om inte det var nog så är det reklam på utsidan "G.U.M. ... Healthy Life", med bilder på bil, flygplan etc.Vore det inte rimligare med bilder på backpackers, cyklister och fjällvandrare?
Verkligen ett modernt företag och hälsosamt, pyttsan. Jag kan också berätta att hela förpackningen går att bryta upp enkelt utan att det syns, så några hygienskäl kan inte åberopas, ej heller kan emballaget underlätta vid packning och transport. Jag begriper inte varför vi måste ha alla dessa förpackningar, som jag sen måste sortera och åka iväg med till plastinsamlingen. Hur får man ett stopp på idiotin?
Tandborsten är tillverkad i USA, men förpackad i något EU-land, kanske i Göteborgstrakten. På något annat ställe står det att den produceras i Mölndal. Är det så tycker jag det är ännu ledsammare, man vill ju tro att Sverige vet och värnar miljön, eller?
Varför jobbar vi inte strategiskt med miljöfrågor, istället för att alltid ta soporna efteråt, vi behöver inte alla dessa plastförpackningar!

3 comments:

Tyko Brae (exgen. NB) said...

Trevlig helg! Hur är det med ögat?

ANNA-LYS said...

Absolut bättre, tack!

Trevlig helg!

Alien David Sousa said...

I agree, and we really dont need all our stuff in plastic. As you can guess im using the translator to read all your texts. Im an Alien, but not a smart one. I cant learn swedish in 2 days ;)I wish i could.

(((((((((((((Kram)))))))))))