Sunday, 26 September 2010

Av Ord är du .com(men)

9 comments:

Hanneles bok-paradis said...

hihi, den var fin :)

ANNA-LYS said...

;-)
Tack Hannele, det är väl bloggvärlden i ett nötskal? lol

Tyko Brae (exgen. NB) said...

Fin bild! Historien om Babels torn och språkförbistringen är av de mindre trovärdiga. Jag känner inte 'bloggvärlden', men jag är övertygad om att global kommunikation leder till ökad förståelse. Tornet är så dumt. De byggde ett torn som skulle räcka till himlen. Även på den tiden tror jag att det fanns människor som insåg att himlen inte är en stans eller en nivå. Man kan ju också undra hur bra de kunde bygga. De högsta bergen är 9000 meter. De når inte till himlen. De högsta byggnaderna sm människan har uppfört är lägre än 1000 meter. Men vad vet jag? Jag har aldrig varit i Babel.

ANNA-LYS said...

Hmmmm ... eller den absolut mest trovärdiga ety vi befinner oss däruppe i cyberrymden i våra bloggar :-D

Tyko Brae (exgen. NB) said...

JA, när fan blir gammal, så blir han religiös. Vi snackar ju om metaforer. Visst försöker väl enskilda med storhetsvansinne att bygga höga torn. Men kan vi iaktta fler språk, och att människor inte längre förstår varandra? Jag tycker att det är precis tvätom. Kanske ska jag illustrera det med en grop som går ända till helvetet.

ANNA-LYS said...

Vi talar bokstavligen samma språk, du och jag, men vi förstår aldrig varandra. Kan det vara så att umgänget här uppe i vår cyberbyggda värld skapar språkförbistringar, då vi inte kan avläsa mimik, gester etc?

Alltså när vi bygger oss allt längre bort ifrån de grundläggande kommunikationsfärdigheterna och bara umgås genom medierade världar här uppe i luften, så tappar vi de byggnadsställningar som ord och mening bygger på .... hjälp då trillar vi ner i din håla hjjjjjjjjjjäääälp

Tyko Brae (exgen. NB) said...

Jag beklagar att du upplever det så. Jag är nog mer optimistsisk. Häromgaden drog en kvinna ihop 7000 demonstranter på Sergels torg med hjälp av IT. Där stod vi rent fysiskt och kunde kommunicera med hela kroppen. Inget hindrar dig från att träffa dina cyberkontakter. Personligen tycker jag att det finns fördelar med partiell kommunikation. Jag har just nu slips, men jag kunde lika gärna vara utan, när jag skriver till dig. :-)

ANNA-LYS said...

Det var faktiskt ett barn, 17 år gammal
det är beundransvärt!!!

Ingelapingela said...

Hej nu är jag här ;-)

Tänkvärd bild tycker jag! Alla dessa ord som betyder mer eller mindre för den som uttalar dem- Möter hårda murar men också alla dessa öppningar där kornen kan leta sig in eka eller fångas upp av någon som lyssnar... gör sin tolkning och tror sig förstå... någon som sen kan välja att förmedla budskapet vidare.