Saturday, 18 September 2010

Framtiden börjar i vaggan

 
Jag tycker det är viktigt att vi har ett rättvist samhälle, där barn föds in i en gemenskap där alla har samma värde och en god miljö, såväl socialt, ekonomiskt som grönt. Livet börjar i och för sig långt innan vaggan, men det är när den lille tittar ut som det verkliga samspelet med omgivningen tar fart, och man formas som människa i relation till omgivningsfaktorer.

Alliansen påstår att framtiden börjar först i skolan, men det är i samtiden många gånger för sent, ety många små barn har långt innan dess fått fel näring, på alla dess plan. Det lilla barnet börjar tidigt att matas med Bisfenol A (BPA), vilket finns i nappflaskor och övrig genomskinlig plast. Det är inte bara via munnen vi tar in gifter, huden är vårt största andningsorgan. Det finns Bisfenol A (BPA) och andra gifter i plasten vi packar in den lille med (platsytterhölje på blöjor och i trikåer etc).

Det är redan vetenskapligt bevisat att BPA påverkar människans framtida förmåga till fortplantning, vilket är ytterst allvarligt för vår framtida överlevnad. Det börjar också luta åt att andra ämnen i plast och eventuellt BPA kan ha en neurologisk påverkansfaktor som kan förklara varför skolan upplever allt fler "bokstavsbarn". Det hjälper således föga att sätta in insatser i skolan som alliansen lägger fram. Det krävs en ordentligt förändring i vårt sätt att leva. Vi måste modernisera oss och inte leva kvar i det gamla plastsamhället.

Om du inte vet var du ska lägga din röst i morgon, rösta på vår miljö. Miljöpartiet är det enda parti som arbetar för ett rättvist samhälle, där alla från vaggan skall ha rätt till ett drägligt liv och en frisk framtid.

Bisfenol A (BPA) - Livsmedelsverket

8 comments:

Fyrabarnsmor said...

mina barn har aldrig fått nappflaska..

ANNA-LYS said...

En av mina fick under en kortare period när jag låg inlagd på sjukhus. Jag pumpade, men hade då okunskap on bisfenolet.

mormor Hannele said...

(och barnbarnet har inte sett en barnmatsburk, mest ekologiskt hemlagat :)

ANNA-LYS said...

Ingen av mina barn har någonsin ätit industriellt producerad barnmat! Härligt att höra om barnbarnet :-) Idag kan ju många inte ens tillaga vuxenmat från färska ingredienser, tyvärr.

♥ Hannele på Hisingen said...

tänk så mycket pengar man sparar, om man vågar koka sin egen potatis till barnen

Osloskånskan said...

Sonen fick detsamma som oss i matväg, fast utan kryddor.
Han spydde som en katt av barnmatsburkmat.

Gunnar said...

Längesen nu men hade en hård fight med barnavårdscentralen när vi inte vill ge barnen burkmat. Vi vann
Varför får jag säkerhetsvarning på Din andra site när jag klickar på din länk?

♥ Hannele said...

(och barnavårdscentralen tjatade jättemycket om välling, till slut ljög jag)