Tuesday, 21 September 2010

En Nagel i Ögat


Jag har sen koltåldern varit en nagel i ögat på samtiden. Påpekat orättvisor såväl inom familj, vänkrets, skola som samhället i stort. En sådan attityd genereras förstås "stryk" i mängder :-) Det viktigaste för mig i ett sådant förhållningssätt är dels att inte verka gnällig, och dessutom inte öppna klyket förrän jag kan tillföra en eller flera förslag på kreativa konkreta lösningar eller andra vägar. Oftast blir det då en dialog och man kan tillsammans komma på ännu bättre förslag. Det viktiga för mig är att inte angripa, lärde mig tidigt att navigera med känslospröten. Men, man kan ändå inte bortse ifrån att jag nog retar upp flera och anses vara en "nagel i ögat" på andra.

Till Eder som retar upp sig på mig, kan jag berätta att naturen igår tidig afton tog ut sin rätt på mig - och inte var det en liten nagel i ögat - utan en trästock! Jag kan fortfarande se, och ögat har inte svullnat igen, ety jag lade mig med en påse frusna ärtor på ögat. Men ögat blöder, så kinden är rödrandig som ena polkagris och jag mår inget vidare just nu. Varför skulle jag ut och såga ner träd inför vinterns framkomlighet på grusvägen upp här på berget? Borde väl begripa att det alltid sker olyckor 3 dygn förre och efter fullmåne :-D Ja, ja, får dra iväg till sjuka huset inom kort, så får Ni det lugnt ett tag *fniss*

What comes around - Goes around

= that is eco-logical :-)

 


Under tiden underhåller jag er med Stellan Skarsgård

17 comments:

Tyko Brae (exgen. NB) said...

Det är inte naturens hämnd eller Guds straff. Du går väl i taket om jag frågar, vilken skyddsutrustning du har, så jag låter den frågan vila. I går reagerade jag på, att de som körde den milde ardennervallacken Munter på Skansen, satte på sig hjälm innan de for åstad. Det verkade löjligt, men det är säkerhetsbestämmelserna. Gör som arbetsgivaren säger, eller säg upp dig! För hemmafixare gäller inga restriktioner. Jag har också gjort dumheter vid trädfällning, men ingen person har kommit till skada, vilket var rena rama turen, eller Guds försyn, om man tänker så. Hoppas att du blir återställd, och inte enögd som valfadern Oden.
kram

ANNA-LYS said...

På mitt jobb fäller jag inte träd, där fäller vi bara varandras resultat och metoder :-)
Nä, här hemma på gården, är jag likväl grundligt noga med träd och dess fällning. Enögdhet kanske är bra mot vid-skepelse, men i mitt yrke skulle det kunna innebära katasrof, men man får vara kreativ och anpassa sig till sina och omgivningens förutsättningar.
Fått tid i idag på ögonakutkliniken, så då vet jag mer.
kram

Tyko Brae (exgen. NB) said...

Beställer ni tid på akuten? Jag minns när min kille fick en tennisboll i ögat. Då åkte vi till sjukhuset och väntade. De tog de allvarligaste fallen först, men vi behövde inte vänta så länge. JAg har själv haft svart lapp för ena ögat en tid. Man vande sig ganska snabbt. Tvåögdhet är betydligt överreklamerad.

Gittan said...

Så du har drabbats av onda ögat?? Skämt å sido hoppas jag att allt blir bra och inga bestående men uppstår och att du snart kan se lika klart på allt igen

ANNA-LYS said...

Tykot
Jag blev slussad via vårdcentral, då får man en tid på akuten och slipper vänta där. Skönt att slippa det. Jag kom in direkt och de som bara gått dit fick vänta fast de var där innan mig. De håller minsann på tider. Mycket bra bemötande och två proffsiga läkare.
Men, de vill se mer av mig, tyckte väl jag hade vackra ögon ;-))

ANNA-LYS said...

Gittan
Jo, vi får allt "se" tiden an ;-)
Hoppas jag får "grönt ljus" *fniss*

Tyko Brae (exgen. NB) said...

Stellan Skarsgård är intressant. Det han säger stämmer inte, fast det tror jag inte att han inser. Om staten säljer ut sitt realkaptital, så får den pengar som den kan investera i annat som ger bättre avkastning. Det är så kapitalismen fungerar. Motsatsen var den trygga staten. Somliga orter levde helt på ett statligt företag, och ytterst på skattebetalarna, om företaget var ett regemente exempelvis. De som hade sin utkomst tack vare detta regemente, ville naturligtvis inte att det skulle läggas ner, medan pacifistfjollorna i Stockholm tyckte att man lika gärna kunde lägga ner. Jag diskuterar positivismen med en tant på Skansen - enkannerligen den arkeologiska vetenskapen.

ANNA-LYS said...

Jag förstår inte hur du förstår

Tyko Brae (exgen. NB) said...

Jag menar att man kan se saker på flera sätt, men det gör väl Stellan också, får jag tillstå. Han säger: 'om du tycker si, ska du inte rösta så.' Min poäng är att den objektiva verkligheten inte existerar.

ANNA-LYS said...

Har bytt template, då jag till min förtret upptäckte att visa av de nyare templatsen i Blogger inte går att läsa i min tilifån (Nokia N97), bakgrunden i textfälten blev bara rutor, ingen text. Sämst var "Watermark", helt obefintlig textsynlighet. Den jag nu har fungerar fint i min telefon, iaf.

ANNA-LYS said...

ups
missade din kommentar

det är väl ingen idag som tror på en objektiv verklighet, det tillhör antiken.

för det andra förstår jag fortfarande inte vad det är du förstår i hans anförande, vad är det som gör dig så uppretad. För att vara en skådespelare är han ganska färglös *fniss*, han gillar varken statligt eller privat ägande när det går till extrema ytterligheter, han är väl ganska lagom, dvs som Svensson i allmänhet. Vad är problemet?

Jenny Enochsson said...

Aj, aj! Krya på dig! Det här kommer mig att tänka på en sak som hände mig i våras. När jag stod och väntade på min man utanför Systemet (av alla ställen) så gick en kille förbi med sitt lilla barn i famnen. Helt plötsligt stoppade ungen sin nålvassa nagel i mitt högra öga. Ahhh. Fast jag måste erkänna att jag gick och skröt om att jag kunde skaffa lapp för ögat och kalla mig Sjörövar-Jenny. ;D

Tack för att du tipsade om denna blogg!

Och jag har alltid gillat Stellan.

Jag har alltid gillat Stellan!

Jenny Enochsson said...

Oj jag råkade visst upprepa mig på slutet; texten syntes inte först. :)

♥ Hannele på Hisingen said...

synd om ögat, men bra att säga ifrån,
det här mina barn också gjort.

Rolf said...

Det stora problemet med att sunda statliga företag säljs ut är att någon annan köper dom och får makt över dom.

Jag tycker precis som Stellan att det ska vara mångfald, en del företag ska vi äga tillsammans och en del ska kunnas ägas privat. Men nu håller det på att gå käpprätt åt ena hållet.

Och det kan sluta illa. Det ger grogrund till extrema rasistpartier och annnat otäckt. Renodlad kapitalism är inte människovärdigt.

ANNA-LYS said...

Jenny
"SjörövarJenny" :-) kan tänka mig att det skulle vara både klädsamt och dra till sig en och annan extra beundrare.


Hannele
Men utan pinnar i ögonen hoppas jag :-Z

ANNA-LYS said...

Rolf
Hej, vad kul att du tittade in här :-D
MÅNGFALD absolut!! Såväl vad gäller människor, kultur, natur som ägande. Håller med dig till punkt och pricka!