Thursday, 23 September 2010

Slipsens Vett och Kokett

Begagnade slipsar kan vara klurigt att återanvända. Dess form kan dock utnyttjas till såväl leksaker till barnen, som lite stiligare rattmuffar. Jag kan också tänka mig att de är vett-iga att använda i alla sammanhang man vill skapa ett randigt collage. Då tänker jag mig möbelomklädnad, pläddar och lampskärmar.


Ett exempel ett slipsrandigt collage är denna lilla kuvertväska, där slipsens spetsar utgör en liten dekoration i sig. Det är inte bara kreativt och ekonomiskt att återanvända farfars gamla slipsar till olika kreationer, de är också oftast tillverkade av "suspekta material" som inte finns i samma utsträckning längre. Själv tycker jag att de olika materialen skapar spännande strukturer.  Tänk så många julklappar vi hinner tillverka helt gratis och utan ytterligare miljöpåverkan :-D Själv funderar jag på att sy en top, där slipsens spetsar blir urringningen. Har ni fler småtokigt härliga ideér på temat "Slipsens Vett och Kokett"?
Förklarande av använda begrepp:
kokett (källa: Wiki)
vett - stil och hyfs

6 comments:

ANNA-LYS said...

Givetvis är det inget slipstvång
det kanske går lika bra med flugor

Tyko Brae (exgen. NB) said...

Det var befriande att få reda på att du inte är seriös. Blandaren föreslog sovsäckar till ålar. Plastronger är ännu besvärligare att hitta en återanvändning för. Jag funderar på hur man kan använda nerlagda kärnkraftverk. Kanske kan de bli upplevelesecenter med tunga vattenrutschkanor och strålande berg-och-dalbanor. Mussepigg och Pluto kan hälsa välkommen i entrén med självlysande åkband av plutonium. Bara några idéer. Extrema miljövänner tycker inte att kärnkraftverk ska finnas. Jag är mer moderat och tycker att de faktiskt existerar.

ANNA-LYS said...

Tykot
Jag är absolut "down-to-Earth"!
Strålande ideér! Har noterat ditt förslag på temat "Slipsens Vett och Kokett"

1. Sovsäckar till ålar

ANNA-LYS said...

Nu bidde det fel i räkningen
(övat som valarbetare?)

1. Top med slipsar opp-Anna-Lys
2. Sovsäckar till ålar-Tykot
3. Halloween-cape: svarta slipsar-Anna-Lys

ANNA-LYS said...

I rättvisans namn inbjudes härmed även teoretiskt kreativa ... Ni kanske kan jobba på en Freudiansk slip's, fast då är den ju inte spontant uppkommen hmmm här krävs fan tasi ;-)

Go helg!

Anki said...

Tjusiga förslag!